Waar staan we voor?

Dansen is de perfecte manier om zowel te sporten als plezier te beleven. Dansen is niet alleen een fijn tijdverdrijf, het is ook heel goed voor lichaam en geest. Het helpt je te ontspannen en jezelf verder te ontwikkelen.


Dus heb je altijd al willen dansen, ben je op zoek naar een nieuwe activiteit om te ontsnappen aan de dagelijkse stress, op zoek naar een nieuwe uitdaging of een leuke hobby voor jou en je (dans-)partner? Dan zijn onze nieuwe lessenreeksen misschien wat je zoekt!


Wij zijn geen dansschool, wel een dansclub. Bij ons ligt de nadruk op een plezierige en vlotte wijze aanleren van dansstijlen en figuren, het sociaal contact en dit alles onder het genot van een drankje en een leuke babbel!


Bij VIDAK kan je kiezen voor Argentijnse Tango of Ballroom en Latin.


Argentijnse Tango

Argentijnse Tango is een partnerdans die ontstond in de arbeiderswijken van Buenos Aires, Argentinië, aan het eind van de 19e eeuw. Sindsdien heeft het internationale populariteit en erkenning gekregen voor zijn gepassioneerde en ingewikkelde stijl. In tegenstelling tot ballroomtango, die een meer gestandaardiseerde vorm heeft, staat Argentijnse Tango bekend om zijn improviserende en intieme karakter.


De belangrijkste kenmerken van Argentijnse Tango zijn:


Innige Omhelzing: Argentijnse Tango wordt gedanst in een innige omhelzing, wat betekent dat de partners een hechte band behouden tijdens de hele dans. Het borstcontact zorgt voor subtiele communicatie en ingewikkelde bewegingen.


Verbinding en Communicatie: De dans is zeer improviserend en communicatie tussen de partners is cruciaal. Dit omvat het subtiel leiden en volgen van bewegingen, waarbij de leider de volger signaleert door middel van lichaamsbewegingen en subtiele aanwijzingen.


Been- en voetenwerk: Argentijnse Tango wordt gekenmerkt door ingewikkeld voetenwerk en beenbewegingen. Dansers voeren vaak uitgebreide passen, ingewikkelde patronen en snelle richtingsveranderingen uit. De dansvloer wordt een dynamische ruimte voor expressie en creativiteit.


Muzikaliteit: Muziek speelt een belangrijke rol in Argentijnse Tango. Dansers interpreteren de muziek vaak met hun bewegingen en de dans is nauw verbonden met de emotionele en ritmische elementen van de muziek. Tangomuziek wordt meestal gekenmerkt door zijn melancholische en dramatische kwaliteiten.


Improvisatie: Hoewel er bepaalde basispassen en -figuren zijn, moedigt Argentijnse Tango improvisatie en spontaniteit aan. Dansers gebruiken het basisvocabulaire van passen en figuren, maar kunnen ze op verschillende manieren combineren, waardoor ze elke keer een unieke danservaring creëren.


Expressief en gepassioneerd: Argentijnse Tango staat bekend om zijn gepassioneerde en dramatische expressie. Dansers proberen emotie en verbondenheid over te brengen door middel van hun bewegingen, waardoor een gevoel van intimiteit en intensiteit ontstaat.De lessen Argentijnse Tango worden gegeven door Marga Wouters. Marga Wouters is drievoudig wereldkampioene Argentijnse tango, viervoudig winnaar van de wereldbeker Argentijnse tango en 12-voudig Belgisch kampioene in deze discipline. Naast een eigen danscarrière legt Marga zich met veel liefde en passie toe op het lesgeven.De lessen gaan door in CC Het Bolwerk te Vilvoorde en we werken met 3 Levels:


Level 1 (Beginners) Les gaat door op maandag van 20:30 tot 21:30.
Level 2 (Gevorderden) Les gaat door op maandag van 21:30 tot 22:30.
Level 3 (Ver-Gevorderden) Les gaat door op maandag van 19:30 tot 20:30.


Ballroom & Latin

Ballroomdansen is een geformaliseerde vorm van partnerdansen. Het omvat meestal een reeks partnerdansen, die wereldwijd zowel sociaal als competitief worden beoefend. Ballroomdansen wordt vaak geassocieerd met elegantie, gratie en precieze bewegingen.


Er zijn twee hoofdcategorieën stijldansen: Ballroom en Latin. De Ballroom stijldansen bevatten wals, tango, quickstep en Weense wals. Deze dansen worden gekenmerkt door vloeiende bewegingen en onderhouden een nauwe band tussen de danspartners. Latin stijldansen zijn cha-cha-cha, rumba, samba, paso doble en jive. Deze dansen zijn energieker en bevatten expressieve heupbewegingen.


Naast competitieve aspecten wordt stijldansen ook recreatief beoefend, waar mensen de danskunst kunnen beoefenen voor vermaak. Het is een dynamische en expressieve vorm van lichaamsbeweging die coördinatie, ritme en een sterke band tussen danspartners aanmoedigt. Ballroomdansen is in de loop der jaren geëvolueerd, met verschillende stijlen en invloeden, en het blijft wereldwijd een populaire en gerespecteerde dansvorm.De lessen Ballroom en Latin worden gegeven door Fabienne en Michel, jarenlange ervaring overgoten met veel enthousiasme maken deze lessen tot een succes.Wij werken met 3 niveaus en je kan het volgende verwachten:


Beginners: Hier krijg je de basis van de volgende 8 dans stijlen: in de Ballroom stijldansen zijn dat Engelse wals, Quickstep, Tango & Weense wals en in de Latin stijldansen zijn dat Cha cha cha, Jive, Disco, Salsa. Les gaat door op donderdag van 19:00 tot 20:15.
Gevorderden: Hier krijg je extra figuren aangeleerd in de 8 dans stijlen aangevuld met figuren uit Samba en Rumba. Les gaat door op donderdag van 20:15 tot 21:30.
Ver-Gevorderden: Hier komen figuren in de 10 dansstijlen aan bod aangevuld met Paso Doble. De Les gaat door op donderdag van 21:30 tot 22:30.We werken samen met een aantal afdelingen. De lessen zijn dezelfde dus dat maakt het mogelijk om een les in te halen bij één van de collega's. Dit is bovendien inbegrepen in de kost van onze lessen en dus gratis. Zelf een les dubbel volgen is mogelijk. In onderstaande tabel en in onze kalenders kan u hierover meer info vinden!Locatie Adres Lesuren Lesgevers Info Website
Vilvoorde CC Het Bolwerk
Dansclub Vidak
Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde
Donderdag:
Beginners 19.00
Gevorderden 20.15
Vergevorderden 21.30
Fabienne & Michel dans@vidak.be
0476/69.73.59
www.vidak.be
Kortenberg GC Colomba
Cultuursmakers
Wijngaardstraat 1
3070 Kortenberg
Maandag:
Beginners 19.00
Gevorderden 20.15
Vergevorderden 21.30
Fabienne & Michel 0470/22.80.52 www.danskringkortenberg.be
Aarschot Zaal Vinea
Poortveldenplein 57
3200 Aarschot
Maandag:
Beginners 19.30
Gevorderden 20.45
Linda & Guido info@guidoenlinda.be www.guidoenlinda.be
Dilbeek CC Westrand
Kamerlijklaan 46
1700 Dilbeek
Dinsdag:
Beginners 19.00
Gevorderden 20.15
Vergevorderden 21.30
Nele & Jan info@janennele.be
0495/36.95.79
www.janennele.be

Rekeningnummer Vidak: BE45 7340 7478 5389